Dit Mechelse milieubedrijf biedt waterzuivering als dienst aan

Pantarein Water ontwikkelt al twintig jaar totaaloplossingen voor industrieel afvalwater. Dat doen ze door te blijven innoveren. Zaakvoerder Piet De Langhe: “Circulair waterhergebruik is meer dan alleen de juiste zuiveringstechnologieën toepassen. Wij willen de hele watercyclus doorlichten en het pad effenen voor nieuwe businessmodellen.” Waterzuivering aanbieden als dienst bijvoorbeeld.
lees verder

Waterhergebruik

De technologie biedt almaar meer mogelijkheden om recuperatie van water ook in de voedingsindustrie te faciliteren, maar toch vergt het nog heel wat moed om de stap te durven zetten. Allgro stapt wel voluit mee in dit verhaal en rekent daarvoor op de diensten van Pantarein, dat via regelmatige deelname aan onderzoeks- en demoprojecten de toegankelijkheid van een dergelijke strategische beslissing vergroot. Met de opstart van een eigen innovatieafdeling zet het team rond Piet De Langhe daar steeds nadrukkelijker op in.
lees verder

Reportage TNAV

Als ondernemen een plezier wordt.
lees verder

Brouwerij Westmalle

Tovert met behulp van membraantechnologie afvalwater om tot een grondstof.
lees verder

Wereldprimeur: eerste Blue Foot Membranes-installatie operationeel

Pantarein pakt uit met een primeur: de eerste Blue Foot Membranes-installatie werd in gebruik genomen.
lees verder

Automatischer en groter

Perfect voor een hoge belasting en grotendeels automatisch. Dat zijn de troeven van de nieuwe anaerobe-aerobe zuivering bij Les Brasseurs de Gayant.
lees verder

Brouwerij Huyghe pakt uit met waterhergebruik op Milieucongres

Minder afvalwater, meer hergebruik: dat is de ambitie van brouwerij Huyghe. Pantarein water bracht die wens in de praktijk. De milieuvriendelijke waterzuivering werd voorgesteld op het Milieucongres.
lees verder
Waterstalen

Pantarein in het nieuws met waterzuiveringssysteem brouwerij Huyghe

Pantarein Water kwam vorige week in het nieuws met het waterzuiveringssysteem dat we voor brouwerij Huyghe installeerden.
lees verder
Waterzuiveringsinstallatie

DUWAHE² zet in op waterhergebruik en warmtehergebruik

Hoe kunnen kleine en middelgrote brouwerijen hun waterhergebruik en warmtehergebruik optimaliseren? Met het DUWAHE²-project tonen Pantarein, CORE en de brouwerijen Bosteels en Huyghe u de mogelijkheden. Het project werd goed afgerond en op 4 februari worden de resultaten voorgesteld.
lees verder
Logo Brasseurs de Gayant

Pantarein realiseert haar grootste waterzuiveringsinstallatie

De waterzuiveringsinstallatie voor de nieuwe brouwerij van Brasseurs de Gayant komt van Pantarein. Meteen de grootste realisatie op ons palmares.
lees verder