Erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille

Kmo’s genieten steun voor advies door Pantarein

Met de kmo-portefeuille lanceerde de Vlaamse overheid een subsidiemaatregel waarmee ze kleine en middelgrote Vlaamse ondernemingen kan ondersteunen bij het ondernemen, innoveren en internationaliseren. Kmo’s die een beroep doen op een erkende dienstverlener komen in aanmerking voor de subsidie. Pantarein is erkend als dienstverlener voor het verstrekken van advies én strategisch advies over milieu- en energieprojecten.

Advies

Uw kmo staat voor heel wat uitdagingen op het vlak van milieu en energie. Wij staan u daarin bij met concrete oplossingen voor nu en later. Met bijvoorbeeld advies over het hergebruik van water, het gebruik van regenwater, of aanpassingen aan uw productieproces waar uw onderneming én het milieu baat bij hebben.

U kunt voor 50% een beroep doen op de steun van de kmo-portefeuille, en u hebt recht op een steunplafond van 2.500 euro per kalenderjaar voor het advies verleend door Pantarein.

Strategisch advies

Milieu- en energievraagstukken beïnvloeden hoe langer hoe meer de strategische keuzes waarvoor u met uw onderneming staat. Pantarein maakt samen met u de oefening: ons strategisch advies helpt u kantelmomenten in uw kmo gericht aan te pakken. Zo bieden we een langetermijnoplossing voor de hele organisatie. We nemen bijvoorbeeld het productieproces in uw onderneming grondig onder de loep en geven aanbevelingen over de recuperatie van restwarmte of waterhergebruik. Pantarein voert ook energiescans uit. Op basis daarvan verlenen we gericht advies dat leidt tot voelbare energiebesparingen binnen uw onderneming.

U kunt voor 50% een beroep doen op de steun van de kmo-portefeuille, en u hebt recht op een steunplafond van 25.000 euro per kalenderjaar voor het strategisch advies verleend door Pantarein.

Hebt u vragen of opmerkingen? We horen graag van u. Neem contact op met Piet De Langhe voor meer informatie.

Meer weten over de kmo-portefeuille? Neem een kijkje op de website van het Agentschap Ondernemen.